Home | Erfgoed dat Beweegt!

Erfgoed dat Beweegt! Handboek culturele waardering Mobiel Erfgoed

De derde druk van een bekende uitgave

Ondernemen met mobiel erfgoed, mobiel erfgoed in de ruimtelijke ordening of in het onderwijs; centraal staat steeds de culturele waarde, hét belangrijkste uitgangspunt bij alle omgang met erfgoed. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is een vernieuwd Waardestellend kader voor het mobiel erfgoed tot stand gebracht, een methode speciaal ontwikkeld om de culturele waarde van historische vervoermiddelen te kunnen bepalen.

Zélf waarderen
De derde druk van Erfgoed dat Beweegt! Handboek culturele waardering mobiel erfgoed laat zien hoe dat in zijn werk gaat. En maakt het eigenaren mogelijk zélf een culturele waardering van hun mobiel erfgoed uit te voeren en dit op te laten nemen in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed.

Fascinerend beeld
Daarnaast roept dit boek een fascinerend beeld op van de brede en gevarieerde wereld van het mobiel erfgoed, die bestaat uit prachtige objecten en uit de mensen die zich hier met al hun passie voor inzetten. Het is aan hen te danken dat het allemaal nog bestaat.

Bestellen
De verkoopprijs van Erfgoed dat beweegt! is € 14,95. Het boek is te bestellen via Bol.com.

Erfgoed dat beweegt! Handboek culturele waardering Mobiel Erfgoed is samengesteld door de stichting Mobiele Collectie Nederland. Deze uitgave kon tot stand komen danzkij de medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de ondersteuning van het Mondriaan Fonds en het Nationaal Restauratiefonds.